Det galna mathetsen

Just nu svävar en helt galen nyttighetshets över hela världen eller i alla fall kring allt som har med sociala medier att göra. Det är gymbilder, kroppsbilder, dietbilder, smothiebilder och ja all hälsosam mat ska visas medans bullen som du åt till kaffet helst ska utebli denna hetsvärld. Det är nästan så att det blir lite av jobbigt att se all hets men jag är glad att det inte påverkar mig längre. Men däremot är jag orolig för vad den kommer att göra med våra barn om det här fortsätter.
 
De kommer att växa upp med sociala medier vare sig vi vill det eller inte. Sociala medier är helt fantastiskt om det används rätt och jag är så himla rädd för att de ska påverkas av det negativt. Utan att alla genus-poliser hoppar på mig så är jag mer orolig för Adéle som är tjej. Kanske för att jag själv är tjej och vet hur jag hade det som ung. Samhällets kroppsideal, den konstanta otillräckliga känsla, man såg liksom aldrig "bra nog" ut. Jag kan titta tillbaka på bilder där jag är normalviktig men minns hur stor jag kände mig och då hade jag ingen telefon med appar fullt med bilder på andras "perfekta" kroppar och liv. För att inte tala om alla reklam om olika dietboxar(!). 
 
Jag har gått ned ca 20 kg sedan jag började träna men det är verkligen bara en siffra för mig nu. Förut bestämde vågen hur jag mådde medans jag nu inte jojo-tränar längre och viktigast av allt är att jag är starkare än någonsin. Träning är någonting jag mår bra av och ingenting som ger mig ångest om jag missar en dag eller två. Jag äter det jag känner för men jag tänker lite extra på vad min kropp behöver. Jag tar hand om min kropp nu, något jag inte gjorde förut under mina träning eller icke träningsperioder. Varken svältdiet eller hetsätning är hälsosamt, man ska ha en god relation till mat. Allt handlar om att hitta en balans i livet och bli medveten och jag är himla lycklig att jag har funnit den. ♥
 
 

Kommentera här: