Orolig för dig min sessa

Förutom att jag har mått dåligt fysiskt så fick jag i fredags ett inte alls så roligt besked. Jag har nämligen sista tiden samlat på mig vätska och varit extremt trött. Detta är någonting jag talat om till BM som tillslut beslöt att göra extra tester på mig för att utesluta sköldkörtelfel. Någonting som hon kände sig säker att jag inte hade men hon ville bara "utesluta" det. Jag skulle ta mig till Karolinska för blodprover men det blev aldrig av och fick vänta till när jag kom hem från resan.
 
Proverna visade i alla fall att min sköldkörtel inte riktigt fungerar som den ska och jag ska medicineras för det. Egentligen inte en stor grej men min oro ligger i att inte veta hur länge jag har haft detta. Då det första halvan av graviditeten är väldigt viktigt att man har en fungerande produktion av hormoner då fostret är beroende av mammans produktion. Efter ca vecka 18 börjar fostret att poducera eget och klarar sig mer eller mindre på egen hand. Jag säger inte att det är så att jag har haft det innan men som sagt har jag ångest och är väldigt orolig över att inte ha vetskapen om vilken tidsaspekt det handlar om. Tyvärr finns det inte så mycket att göra nu mer än gå på medicinen. Om ca fyra veckor ska jag checkas igen och förhoppningsvis är svaren bättre och efter förlossning görs det även en efterkontroll. 
 
 
Jag ber till alla högre makter om att allt står rätt till,
älskade sessa ♥ 
 
  
 
 
 

Quorn bud

 Minns ni budet jag fick i torsdags? Det var såklart från ingen mindre än Quorn Sverige. Det var ett riktigt fräscht bud med en massa härliga färger bestående av färska grönsaker och självklart olika paket utav självaste Quorn. Vi har aldrig riktigt ätit mycket rött kött utan håller oss helst till vitt kött och fisk men har de senaste månaderna börjat äta väldigt mycket vegetariskt och det av den enkla anledningen till att vi känner oss bättre av det. Att byta ut det röda köttet är inte bra för kroppen, då det är väldigt jobbigt för kroppen att bryta ned det röda köttet, utan även bättre för klimatet. 
 
För att visste ni att;
Quorn Färs VS Svensk Nötfärs
70% mindre fett
30% färre kalorier
85% mindre koldioxidutsläpp
 
HELT GALET!
 
 
 
Ni ser ju själva, budet var färgglatt och förutom färska råvaror så var det en extra tanke bakom de små detaljerade tillbehören. Jag är som sagt en detalj människa så dessa små burkar med ettiket och små påsar med kryddor gjorde att jag smällte lite extra. 
 
 
Allt för en lyckad taco fest!
 
 
 
Tusen tack Amazingalice för det extraordinära budet♥

Mår piss

Jag har en hel del att göra både här och hemma men jag mår verkligen piss. G har gått ut med lillen och jag ligger fortfarande under täcket. Det blir nog bra snart men behöver verkligen vila...