Att Bara vara mamma

Vi har alla olika roller som vi ska bolla i våra liv. Utöver att man är sig Själv så är man kanske är en syster, en vän, en släkting och/eller en partner. Vardagskruxet är att balansera dessa dagligen, om ni frågar mig. Mestadels kan jag tycka att vi får ihop det förhållandevis bra men just den senaste tiden har jag inte alls lyckats med det och det märks på mitt humör. Idag gick allt emot mig och vid lunch hade jag lust att checka ut ifrån mitt liv i några timmar. Ta en liten time-out. 
 
Jag älskar att vara mamma och jag anser att det är mitt livs största mening, men jag vet att jag behöver även få vara Jennifer ibland för att fungera. Jag kommer konstant i tredje eller fjärde hand och ibland så känns det lite extra när det blir lite för motigt. Gymmet har varit min happyplace, dit jag får gå och bara fokusera på mig, det är min egna tid där jag laddar om. Sista tiden har den tiden blivit minimal då lilltjejen inte går ihop med minisats. Jag har istället tränat hemma och ute men det är inte samma sak. Jag måste fortfarande fokusera på någon mer och vara beredd på att avbryta när behovet finns.
 
Förutom att min egna tid blivit ansträngd så saknar jag ensamtiden med G och för att inte tala om min tid med vänner. Jag vet att det är just nu är en intensiv period, med en mammig liten tjej, sömnlösa nätter och att den bara är tillfällig men jag skulle ljuga om jag sa att det inte är påfrestande till och från. Jag älskar mina barn, de är det allra bästa jag gjort men jag älskar mig själv och tar jag inte hand om mig själv så blir det inte lätt att ta hand om dem. De förtjänar att ha en glad och energifylld mamma varje dag och det är precis det jag strävar efter, trots att det inte alltid går ihop. 
 
Hur gör ni för att få ihop alla roller i vardagen? 
 
 
 
 
1 Anonym:

skriven

Du är inte "mamma" eller "Jennifer" du är Jennifer och har barn. Många fördelar dess två roller som om man vore två personer. Försök att inte se dig som "mamma" bara.

2 Anonym:

skriven

Du är inte "mamma" eller "Jennifer" du är Jennifer och har barn. Många fördelar dess två roller som om man vore två personer. Försök att inte se dig som "mamma" bara.

Kommentera här: