Leksands ekologiska

 I måndags var jag bjuden på en pressfrukost med Leksands knäcke då de har lansering utav deras allra första ekologiska. Vi fick gå en snabb knäckebrödsskola tillsammans och det var verkligen både givande och intressant att höra. Visste ni att samma deg kan smaka annorlunda enbart pga av dess olika form? Alltså så skiljer smaken pga av gräddningen och naggningen, vilket är ganska så coolt. Jag tycker att det är himla fantastisk att de har exakt samma recept som de gjort sedan 1800talet. Det är svenskt råg, vatten från egen källa, lite jäst, en nypa salt och nu 2017 lanserade de en ekologisk variant. Det har inte varit en lätt resa för de då det inte var det enklaste att hitta ett helt ekologiskt råg som uppfyllde deras krav som var att det skulle smaka lika gott som det vanliga råget de använder till övriga knäckebröd. 
 
Det var en urmysig stund och jag fick faktiskt en lugn stund alldeles själv då Adéle sov sig igenom hela eventet. Förutom knäckeskola så fick vi avnjuta en fantastisk frukost komponerad utav Pom & Flora. Allt var verkligen super gott och det var minst sagt en bra start på veckan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Tusen tack för inbjudan ♥

Kommentera här: