Döden och Tobiastregistret

Under den senaste tiden så har döden legat i bakhuvudet konstant. Jag tänker på min egna, på de jag förlorat och på eventuella förlust. Tanken av att behöva lämna mina egna barn och sambo samt att behöva förlora tex mina föräldrar kan få mig att gråta floder. Många säger att man inte ska vara rädd för döden men jag kan erkänna att jag är livrädd. Jag vill inte behöva lämna min familj i förtid och jag vill heller inte mista någon mer i förtid. Jag vill inte. 
 
Men ibland så finns det saker som man inte riktigt kan styra över och det är alla dessa sjukdomar. Sjukdomar som ibland kan bli en dödsdom men som man förhoppningsvis vinner över. Jag blir alldeles till mig utav tanken hur många människor runt om i världen som får besked om dessa sjukdomar varje dag och tanken av att man själv inte heller är skyddad ifrån dem. Man vet aldrig vad framtiden överraskar med men jag hoppas innerligt att min familj får lyckan över att få hålla sig friska. I bästa fall varenda människa såklart!
 
Varje dag kämpar människor runt om i världen med dessa sjukdomar och därbland annat blodsjukdomar som tex Leukemi. Det finns ett flertals register runt om i världen där man kan registrera sig för att bli givare, i Sverige finns Tobiasregistret. Det är ett register för blodstamceller som är det som skapar nytt frisk blod. Du är alltså med i registret, där flera tusen människor söker en matchning varje år. Ifall du får en matchning kan man bli givare på två olika sätt, läs med HÄR. Det är kostnadsfritt att gå med men viktigast av allt är att just Du kanske kan vända någons liv till det bättre! Just nu är det brist på registrerade i åldern 18-35år. Så in & fyll i en hälsodeklaration, tar knappt 5min, men förstå vilken skillnad du kan göra! Gör det HÄR!
 
Jag har gått med, fått med G och jag hoppar innerligt att jag får någon match, helst igår. 
Tänk vad härligt att kunna rädda någons liv ♥
 
 

Kommentera här: